Att använda det som blir över - så skapar vi vackra saker som funkar av sådant som redan finns

Att använda det som blir över - så skapar vi vackra saker som funkar av sådant som redan finns

Hux flux sladdade jag in på två hjul på den stora trädgårdshappeningen, Nordiska trädgårdar på Stockholmsmässan (pågår hela denna helg). Man vet aldrig vad livet har att bjuda på och den här gången halkade jag in lite på ett bananskal, fast inte som utställare. Men jag är ändå stolt över att få ha ett litet litet strå med i stacken hos en av utställarna. Mitt i hjärtat av mässhallen finns en avdelning som heter Idéträdgårdar och där kan man hitta den underbara människan och kreatören Tina Grimstedt och hennes The Left Gallery Garden. Tina är en person med tusen idéer och dessutom med kunskap och driv att genomföra dem. Kanske inte alla tusen på en gång, men många.

the left gallery lampa the left gallery ljuslykta madeleine wideland grafisk form the left gallery ljuslykta

 Tinas underbara skapelser och så jag mitt bland allt det vackra! 

The Left Gallery är ett koncept och en nätbutik med dekoration och inredning gjorda av det som blev över, för att använda Tinas eget uttryck. Alla produkter är tillverkade av sådant som redan haft ett liv och för att hålla för ett långt liv framåt. Allt går att variera och komplettera med varandra och blomsterpinnarnas utsökta dekorationsfjärilar i mässing funkar lika bra som örhängen! (Som jag vill haaaaa!)

Jag har fått den stora glädjen att hjälpa till med webbshopen The Left Gallery och även de stora tavlorna som ramar in Tinas trädgård på mässan. Tänk vad roligt man kan få när man bestämmer sig för att ta kontakt med folk som man tycker verkar intressanta, kompetenta, kreativa och roliga!

amy reed unsplash

Tålamod...

Som alltid blir jag sjukt inspirerad att skapa själv och har också tusen idéer om vad jag vill göra framåt. Jag måste samtidigt ha lite tålamod precis just nu då jag väntar på besked om en grej som kan betyda en förändring för MWD. I skrivande stund kan jag alltså inte avslöja vad det är eftersom jag inte vill jinxa det här. Ja, jag är lite sån...


Sy en enkel tygburk av överblivna tygbitar

tygburk i bomull-lin tyg madeleine wideland designs

Men på tal om att ta vara på det som blivit över så tänkte jag dela med mig av hur man enkelt syr en tygburk av överblivna tygbitar.

Du kan göra burken hur stor eller liten som helst egentligen, så ta de tygbitar du har. Du behöver också en sax, en symaskin, något att mäta med och ett gäng knappnålar.

Här har jag använt två av mina egna tyger, Karin i grönt och Tess i beige för att få en burk som är vändbar.

 

 

 

Klipp till en cirkel av varje tyg, till exempel 15 cm i diameter. Klipp sen till två rektanglar som har längden 15 cm x pi = 15 x 3,14 = 47,1 cm vilket går bra att avrunda till 47 cm prick. Bredden (eller höjden, som det ju blir när burken är klar) spelar ingen roll. Det kan vara kul att kunna vika ner kanten lite så ta med det i beräkningen bara.

Börja med att sy ihop varje rektangels kortsida, avigsida mot avigsida, så att du får som en tub, eller cylinder kanske är ett bättre ord.

Sy sen ihop den ena cirkeln och cylindern avigsida mot avigsida, nåla ordentligt eftersom det lätt knörvlar till sig när man syr i en cirkel. Gör samma sak med cirkel och rektangel nr 2.

Låt den ena burken vara ut och in och den andra rättvänd. Stoppa ner den rättvända i den aviga, justera så att sidosömmarna ligger mot varandra och sy ihop högst upp mot kanten. Lämna ca 1 dm öppen så att du sen kan vända på burken.

Avsluta med att sy en raksöm någon centimeter innanför kanten för att sy igen burken men också som ett dekorativt inslag. Klart!

tygburk i bomull-lin som ytterkruka av madeleine wideland designs

Nu kan du sy användbara tygburkar i alla möjliga storlekar och mönster. Du kan stoppa i bomullstussar och tops eller kex eller använd som ytterkruka för all del!

Det är också en perfekt present att ge bort till någon som gillar att organisera, förvara och styla!

Om du är lite fiffig och fantasifull kanske du hittar på egna sätt att dekorera eller utveckla den enkla formen. Dela gärna med dig i så fall här på sajten, i kommentarerna eller på #madeleinewidelanddesigns.

 

 

 Låt oss nu innerligt hoppas att våren kommer på riktigt snart! 

Allt gott!

Madeleine

 

Vill du hålla dig uppdaterad med vad MWD gör - nyheter i shoppen, vad som är på gång framåt samt få tillgång till erbjudanden och kampanjer lite innan resten av världen? Då ska du prenumerera på vårt nyhetsbrev. Det gör du här:

eller skicka ett mail till info@madeleinewideland.com

eller skicka ett dm i instagram eller messenger

Som ny prenumerant får du 10% på allt i webbshoppen direkt

Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar