Om oss

 

Födelsen av Madeleine Wideland Designs är en del av en vindlande resa från ett liv som inte kändes tillfredsställande och som delvis präglades av en rädsla för att flyga, till ett fullkomligt annorlunda liv lett av kärlek, frihet och rikedom. Den här resan pågår i allra högsta grad och det senaste året har varit överväldigande och omtumlande. 

Jag har alltid haft ett starkt intresse för konst, mode och andra kreativa uttryck - musik är en väsentlig och livsviktig del av mitt liv - men det var först för några år sen som min passion för mönsterdesign vaknade. Sen dess har jag tillbringat oräkneliga timmar med att lära mig allt om mönsterdesign, de tekniska färdigheter man behöver ha och även utvecklat min egen artistiska stil - eller röst - vilket man vill. Jag är djupt förälskad i blommor och blommönster. Jag skapar ofta kraftfulla, färgglada mönster och jag vill att ditt hjärta ska ta ett glädjeskutt när du ser mina mönster, precis som jag känner när jag skapar dem!

Om jag under resans gång på något sätt kan inspirera andra att göra ett medvetet val för att leva ett kreativare och mer tillfredsställande liv så kan inget göra mig gladare! Här i bloggen skriver jag lite mer på djupet om livsval, kreativitet och andra ämnen som känns viktiga. I bloggen hittar du också sytips och annat lite mer hands on. 

Mina värderingar

Jag är övertygad om att alla människor behöver lite skönhet i sina vardagsliv, för att ha en balans i livet och kunna känna hopp och glädje. Jag tror också att de flesta numera vill bidra till att rädda den jord vi lever på. Jag vill knyta ihop säcken genom att erbjuda vacker inredning och samtidigt lämna ytterst få avtryck på naturen.

När du väljer textil eller en produkt från oss så bidrar du samtidigt till dessa värderingar och du kan stolt visa upp en unik och genuin inredningsprodukt.

Att jobba med hållbarhet är en ständigt pågående process och vi försöker vara så transparenta som möjligt. En väsentlig del av detta hållbarhetsarbete handlar om att som småföretagare leva varje dag med omsorg om kropp, själ och sinne.

Parallellt med Madeleine Wideland Designs driver jag tillsammans med Karin Callin ett nätverk, eller kanske snarare en rörelse, som heter Systerskapa! Där skapar vi förutsättningar för kvinnor att knyta kontakt med andra kvinnor - systrar - för att gemensamt bygga ett starkt systerskap där vi känner oss trygga att utvecklas och ta vår plats i världen. Det kan du läsa mer om här.

Att ge tillbaka

Att ge tillbaka till naturen är viktigt för oss. Textilindustrin är känd för att vara en av de smutsigaste som finns. Tack och lov växer medvetenheten och många producenter tar ett stort ansvar för att konsekvent arbeta med och hitta nya hållbara metoder för att minimera påverkan på vår jord.

Våra textilier är digitaltryckta och sydda i Sverige av människor som är mästare i sina hantverk och arbetar under de bästa förutsättningar.