Leverans och återköp

Leverans

Vi levererar till Sverige, Europa och de flesta andra länder i världen. Om du inte hittar ett alternativ för det land du bor i, maila oss på info@madeleinewideland.com

Notera att alla priser och avgifter i kassan är exklusive importavgifter, begränsningar eller nödvändiga tillstånd som gäller i ditt land eller region och att du har ansvar för detta när du mottar din beställning. Moms är inkluderat i alla priser.

När du fått din beställningsbekräftelse kommer din order att behandlas och skickas inom 3-5 arbetsdagar (helger och högtider exkluderat). När leveransen lämnat oss tar det normalt 2-5 arbetsdagar beroende på var den ska skickas och vilken leveransmetod som valts. Du kommer att få ett spårnummer när din beställning skickats, så att du kan följa din leverans.

Vi skickar våra beställningar med flera olika speditörer, beroende på vilken som är lämpligast, och de erbjuder olika alternativ. Om du inte hämtar ut ditt paket inom 14 dagar så återgår det till oss och du blir betalningsskyldig för returkostnader och avgifter.

Returer

En retur måste göras inom 14 dagar efter leverans. Vi accepterar endast retur av oanvända kuddfodral. Textil på metervara är ej returnerbar.

Felaktiga och skadade varor

Alla leveranser skickas från oss paketerade för transport. Vi ber att du inspekterar föremålet direkt när du mottar det för att säkerställa att det inte fått några skador under transporten. Om det skulle finnas sådana ska du påtala det vid mottagandet och kontakta oss på info@madeleinewideland.com inom 24 timmar med ett foto på skadan. Vi tar inte ansvar för produkter som blivit skadade efter leverans som ett resultat av oförsiktig hantering eller förvaring.

Våra produkter är handgjorda med organiska material och är därför ömtåliga och kan skifta i utseende mellan olika beställningar. Vi ber vänligast att du kontrollera dina produkter innan du använder dem. Om du skulle upptäcka något fel ber vi att du kontaktar oss inom 24 timmar efter att du mottagit din beställning på info@madeleinewideland.com med ett foto på felet så försöker vi ersätta produkten så snart som möjligt.

Leveransproblem

En beställning som inte hämtas ut eller kan levereras blir du ersättningsskyldig för.

Återbetalning

När vi mottagit din retur tittar vi igenom det och du får ett mail med status.

När vi godkänt din retur får du en återbetalning via den betalningsmetod du gjorde ditt köp. Observera att det kan ta 3-7 arbetsdagar för återbetalningen att synas på ditt konto.

Om vi bedömer att din retur inte uppfyller våra krav (om varan till exempel är använd och/eler skadad) kommer vi inte att göra någon återbetalning. Vi kontaktar dig då för att försöka komma fram till en lösning.

Om du har några frågor om frakt, leverans eller returer, tveka inte att kontakta oss på info@madeleinewideland.com