Information och skötselråd

 

Linnetyg

Våra tryckta linnetextilier är bäst lämpade för heminredning såsom prydnadskuddar och gardiner som inte utsätts för väldigt hårt slitage. Linnet är tåligt men digitaltryckta färgpigment kan reagera på olika förutsättningar, till exempel tvätt eller solljus. Särskilt de mörkare bottenfärgerna. För att ta hand om din linnetextil på bästa sätt rekommenderar vi att du läser mer här.

Linne är ett naturmaterial och små variationer i färger och struktur kan förekomma och är inte ett materialfel. Om du vill vara helt säker på att textilen och färgerna möter dina förväntningar så rekommenderar vi att du först beställer ett tygprov. Det gör du lättast genom att skicka ett mail till oss på info@madeleinewideland.com och skriva vilka mönster du vill ha, och förstås namn och adress, så skickar vi det snarast.

Bomull-linne

Våra tryckta bomull-linnetyger fungera utmärkt till inredning, kökstextilier och det mesta annat. Med en mix av 90 % bomull och 10 % linne är det ett kraftigt och tåligt tyg men också mjukt och med en fin lyster. För att ta hand om din bomulls-linnetextil på bästa sätt rekommenderar vi att du tvättar i skon/fintvätt i 40 grader i ett miljövänligt tvättmedel utan blekmedel. Hängtorka och stryk medan tyget är fuktigt.

Produktion

Alla våra mönster och textilier är designade av Madeleine Wideland i vår studio i Södertälje. Linnetygerna är tryckta hos Tobex i Borås. Alla pigment är vattenbaserade och certifierade enligt Öko-tex Standard 100, produktklass 1. Bomull-linnetygerna är tryckta hos Elobina i Skåne.

Leverans

De textilier som finns i webbshoppen finns i lager om inget annat anges. Om något tyg eller produkt skulle vara slutsålt kommer det att synas direkt. Leveranstiden är normalt 3-5 dagar från det att du fått bekräftelse på din beställning. Du kommer att få en avisering så snart din beställning skickats från oss. Fraktavgiften är fast och beror endast på vikt och var i världen du beställer ifrån. Observera att kunder utanför Sverige själva står för importavgifter, ev begränsningar, tillstånd och andra lokala krav. För mer information får du gärna kontakta oss.