Om hållbarhet

Att vara i textilbranschen innebär att konstant hantera utmaningar när det handlar om miljön och att lämna så få spår efter sig som möjligt. Historiskt har textilindustrin varit en av de smutsigaste branscher som finns och det nu absolut nödvändiga förändringarna sker (för) långsamt. Men - förändring sker och det finns numera tekniker för att trycka på textil som lämnar mycket få spår efter sig. Det finns branschstandarder som måste uppfyllas och nya lagar och regelverk läggs till.

Madeleine Wideland Designs bryr sig om naturen, miljön och människorna. När du köper något från oss ska du kunna känna dig säker på att du bidrar till en hållbar verksamhet. Min ambition är att skapa högkvalitativ heminredning som ska hålla under lång tid och inte behöva bytas ut så ofta.

Digitaltryck har en väsentligt lägre påverkan på miljön än rotationstryck. Vårt tryckeri är ett helsvenskt företag med många års erfarenhet. De har målmedvetet gått över från lösningsmedelsbaserade pigment till vattenbaserade som är snällare mot naturen. Pigmentet är certifierat med ÖKO-tex Standard 100 produktklass 1, vilket betyder att det är inom gränsvärdet av giftiga kemikalier och även är godkänt för att användas på till exempel babykläder och sängkläder.

Vi trycker för närvarande endast på 100 % linne som är ett naturmaterial. Läs mer om linne här.

Den del av vår process som är svårt att hantera är transporter. Vi försöker alltid välja det mest miljövänliga alternativet för frakt av våra produkter men här finns mycket att göra i branschen och vi följer hela tiden utvecklingen för att kunna erbjuda det renaste alternativet.

Läs mer om textilbranschen