Vår process - så här jobbar vi

Ta en titt bakom kulisserna och se hur allt växer fram, från skiss till färdig produkt.

Planering

När jag bestämde mig för att satsa på en karriär som mönster- och textildesigner med eget varumärke, visste jag från början att processen med att tillverka textil och produkter måste tänkas igenom ordentligt för att uppfylla mina krav på hållbarhet, miljö och de människor som skulle engageras - inte minst jag själv. Jag är till naturen otålig och vill se snabba resultat men den här gången vet jag att för att kunna åstadkomma det jag drömmer om så måste det få ta tid.

Varje litet steg på vägen - från det att jag börjar skissa på ett mönster till vilket tryckeri jag ska jobba med - måste tas med omsorg och eftertanke, testas, utvärderas och omvärderas. På så sätt har jag skapat relationer med dem jag jobbar med och det är de relationerna som utgör basen för verksamheten.

 

Skissa och måla

Varje mönster är skapat för hand med hjälp av flera olika tekniker och medier. En del är ritade för hand med papper och penna, andra är målade med akvarellfärger och ytterligare andra är ritade digitalt i min ipad pro (som är min ständiga följeslagare!). Därefter arbetar jag vidare i en digital app där jag också färdigställer mönstren till tryckfärdiga filer. Min ambition är att skapa en mix av olika uttryck som sen kan kombineras på ett personligt vis. Ett djärvt, minimalistiskt, färgglatt mönster kan teama ihop sig med ett mera strikt bardot-rutigt!

Under den här delen av processen är allt tillåtet och kreativiteten flödar fritt. Det är här det oväntade kan hända!

 

Tryck

Vi trycker för närvarande alla våra tyger hos Tobex, ett väletablerat familjeföretag i Borås. De har lång erfarenhet av digitaltryck och är experter på färghantering. På så sätt kan vi alltid få fram exakt de nyanser vi vill, även de mest livfulla. Linnetyget kommer från de bästa tillverkarna i Europa vilket garanterar hög kvalité.

 

 

Sömnad

Jag kommer från en familj med kreativa personer i flera generationer - sömmerskor, skräddare och konstnärer. Den tillfredsställelse det ger att skapa med händerna, att hålla i den färdiga textilen och att se resultatet växa fram är en väsentlig del av att ge den kreativa drömmen liv.

Än så länge syr vi alla produkter i ateljén i Södertälje. Det gör det möjligt att ha kontroll över varje steg och vi kan också prova nya lösningar och kombinationer och få se resultatet direkt.