En reflektion om Mors dag, sinnerliga maj och hur vi borde fira!

En reflektion om Mors dag, sinnerliga maj och hur vi borde fira!

Vi är drygt halvvägs in i maj och det är bara så storslaget och vackert att man baxnar. Denna magiska tid som är så kort, som jag bara vill hålla fast och kvar och få njuta av på alla sätt som går. Det är som att sinnena blir överväldigade och att jag faktiskt rent fysiskt inte hinner med att ta in allt som händer i naturen. Det knoppas, växer, slår ut, blommar, grönskar, blommar över och vissnar under loppet av ett par veckor. Körsbärsträden som exploderar i sin fulla prakt under vad som känns som ett andetag.

syren och magnolia

Tätt följda av syrenerna som jag älskar så innerligt. Doften som inte liknar något annat. Varje gång jag passerar en syrenbuske någonstans måste jag stanna och dra in doften djupt några gånger som för att bevara även den i sinnet. För att spara på under årets övriga dagar.

 

syren och vallmo

Jag ÄLSKAR maj! Jag undrar ibland om det faktum att jag föddes i maj spelar in. Att jag känner mig så…tagen…Det är som att alla mina normalt ganska känsliga känselspröt blir ännu känsligare. Intrycken trängs om utrymmet och skaparlusten väller över. Jag tänker också att jag har blivit bra på att njuta av stunderna.

Närvaron.

Jag har den stora ynnesten att leva ett liv nära mig själv, min lust till livet och skapandet. Jag stressar aldrig längre. Jag äger min tid och jag äger mina val. Inte alla har det så.

Att vara mamma kan vara stressigt. Det kan många gånger kännas som att man inte alls äger sin tid eller sina val. Att ha små barn är allt annat än vilsamt och stressfritt. Kanske kunde det vara annorlunda i en värld och ett samhälle som vilade på andra fundament än det vi lever i nu. Att vara mamma idag innebär för många kvinnor att ständigt pressa sig till det yttersta. Att vara mamma är något som, på något sätt, ska göras vid sidan av allt annat. Vid sidan av att göra karriär, eller i alla fall jobba väldigt mycket. Vid sidan av at skapa och upprätthålla ett hem för de personer som ingår i familjen. Ta hand om merparten av det som ingår i upprätthållandet. Ja - färsk forskning visar att det fortfarande är väldigt skevt fördelat mellan man och kvinna i det så kallade hushållsarbetet. En mamma ska också (och gör oftast utan att ens själv fundera över det) se till att de små liven har allt de behöver. Från rätt sorts blöja nyss hemkommen från BB till att studentmössan blir beställd i tid till utspringet 19 år senare. Vi gör det bara. Och jag älskar att vi gör det. Jag älskar att vi älskar våra barn så mycket och med allt vi är, att vi bara gör det.

mammor och döttrar

Att vara mamma är det bästa och härligaste som finns och det svåraste och jobbigaste. Det är inget som kan stängas av vid behov. Lite sådär som papporna verkar kunna göra. De kan liksom helhjärtat gå in för något helt annat allt som oftast och då finns det ingen plats för att packa ryggsäckar, ha koll på skolarbeten eller uppfatta kärleksproblem. För att inte tala om alla de pappor som lämnar en familj för att starta en annan och sen glömmer bort den första.

Vi mammor delar liksom medvetande med våra barn. Gränserna suddas ut, på gott och ont. Vi lever deras lycka och smärta. Och för det borde vi bli firade - om och om igen. Varje dag. Inte en dag om året utan varje dag.

 

 

Butiken på Berget 

Sen ett par veckor tillbaka har jag tillsammans med min kära kamrat Anna Söderström en butik på Torekällbergets friluftsmuseum i Södertälje. Det är jag så oerhört glad för och det kan du läsa mer om här!

Det ger mig nu möjlighet att möta människor igen och jag kan erbjuda mina tyger och inredningsprodukter utan frakt. Så om du vill fira Mors dag den 28 maj eller vilken dag som helst, så hälsar jag dig varmt välkommen till butiken för att köpa en fin present till din mor (eller någon annans mor!) Här finns allt från linnetyg på metervara till små förvaringsburkar i bomullstyg, vändbara och tvättbara. Perfekta för bomullstussar eller kanske knäckebröd!

Från och med 1 juni har vi öppet alla dagar 11-16. Juni är en intensiv månad för många och så även på Torekällberget. Detta är vad som händer i juni:

6 juni - Nationaldagsfirande

10 juni - Bluespicknick

16-18 juni - 1800-talsfesten i dagarna tre

23 juni - Midsommarfirande

Vi har öppet i butiken under alla evenemangen och vi kommer också att ha marknadsbord ute på området. Bra att veta är att man i år har tagit bort inträdet på Torekällberget så det är bara att komma upp till oss när som helst, titta, klämma och känna på grejer och byta några ord. 

Vill du hålla dig uppdaterad med vad MWD gör - nyheter i shoppen, vad som är på gång framåt samt få tillgång till erbjudanden och kampanjer lite innan resten av världen? Då ska du prenumerera på vårt nyhetsbrev. Det gör du här längst ner på sidan 

eller skicka ett mail till info@madeleinewideland.com

eller skicka ett dm i instagram eller messenger

Allt gott!

Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar