Sommarens renoveringsprojekt - ett loppisfyndat bord

Sommarens renoveringsprojekt - ett loppisfyndat bord

I mitt förra liv, när jag var anställd och hade några veckors semester på sommaren, så brukade jag alltid sätta igång med något projekt. Måla om något rum (eller en hel lägenhet), bygga en hylla, möblera om eller renovera någon gammal möbel. Jag tror att jag vill ligga i hängmattan och läsa när jag är ledig men det visar sig alltid att det inte är det jag vill, tydligen. Jag kommer snabbt på att jag ska sätta igång med något där jag får jobba med händerna och kroppen. Numera är jag min egen och har inte de där märkligt heliga veckorna av sammanhängande ledighet. Jag liksom både jobbar och är ledig samtidigt, hela tiden. Jag älskar att vara i skapande hela tiden men det är ganska mycket tid som går åt till att driva företag och att jobba med hjärnan och datorn.

Men i förra veckan var jag LEDIG och åkte på roadtrip med min mamma. Det gjordes loppisfynd och bland annat fick jag med mig ett litet fällbord hem. Jag har länge letat efter ett passande bord till mitt kök och slog till, utan att fästa mig alltför mycket vid att det var falurött och oerhört slitet. Väl hemma satte jag igång med sommarens projekt (tydligen). Jag vill få fram träet och har nu skrapat och slipat bort fyra lager färg. Jag HADE kunnat måla det vitt rakt av istället, men det är ju ingen sport…Jag hoppas att jag lyckas få det befriat från all färg och sen tänker jag nog behandla det med linoljevax.

Tillbaka till blogg