Ny textilkollektion, kvinnligt nätverkande och modellkontrakt - ett händelserikt år!

Ny textilkollektion, kvinnligt nätverkande och modellkontrakt - ett händelserikt år!

Vi är redan inne i tredje veckan av januari 2023. Tre veckor in på det nya året. Jag gav mig själv något slags ledighet över jul och nyår, vilket i mitt fall betydde att jag avslutade all marknadsföring av julerbjudandet och pausade sociala medier. Jag bestämde mig för att njuta ett tag av att så många köpte julpaketet, bestående av två kökshanddukar och en grytlapp, och att det faktiskt betydde att MWD låg på plus vid årets slut!

Systerskapa!

De två första veckorna har handlat mycket om planering för det kommande året. Utöver MWD så driver jag ett projekt tillsammans med Karin Callin på temat systerskap, kvinnligt ledarskap och entreprenörsskap. Vi har döpt det här samarbetet till Systerskapa! och det är något vi båda har velat fördjupa oss i länge. I skrivande stund finns en rykande färsk hemsida och en facebookgrupp som snabbt fick över 100 medlemmar. Det är vi oerhört glada och stolta över. Om du tycker att det här låter intressant och vill veta mer så kan du gå med i gruppen genom att söka på Systerskapa! och sen ansöka om att gå med. Du kan också läsa mer på hemsidan.

 

systerskapa


maddemodell

Modell efter 50

En annan väldigt rolig och otippad grej som hänt är att jag blivit med modellkontrakt! En agentur som satsar hårt på att motarbeta ålderism och främja äldre kroppar och själar inom modellyrket har börjat vinna mark och jag är en av lite drygt 100 50+modeller. Det känns både roligt och viktigt att få kunna bidra till detta. Om du är nyfiken på hur mitt modell-jag ser ut så kan du surfa in här

Portfoliofotografering med fantastiska fotografen Veronika Szweijk.

Madeleine Wideland Designs

Men tillbaka till MWD. Så här i början av 2023 kan jag konstatera att det gångna året varit händelserikt. Det är ganska precis ett år som egen företagare, med eget varumärke som textildesigner. Jag har lyckats gå från dröm till verklighet och när jag ser tillbaka på allt jag åstadkommit under året så känns det nästan…overkligt! Det har varit ett år med oräkneliga lärdomar och överraskningar. En del positiva saker och en del mindre positiva.

 • Webbshopen up and running på engelska
 • 16 olika tyger på metervara och handsydda kuddfodral i linne
 • Feature i Sköna Hem och Allt i hemmet Sommarliv
 • Öppet hus i Järna med många besökare och bra försäljning
 • Skilsmässa och separation
 • Lämnade min ateljé i Järna och har nu ateljé hemma
 • Inledde ett uppdrag som frilanslärare på Moderskeppet men hoppade av/sköt upp det
 • Startade Systerskapa! och höll en första workshop
 • Signade mitt livs första modellkontrakt med Golden Age Models
 • Öppet hus i nya ateljén med bra försäljning
 • Bytte webbshop-plattform för att kunna ha den på flera språk, framför allt svenska
 • Ny kollektion med 16 nya tyger/mönster och handsydda kökshanddukar i bomull/lin
 • Julkampanj med handdukar och grytlapp blev en succé


Centrera mig

Med detta i bagaget har jag reflekterat och kontemplerat över vad jag vill satsa på för 2023 och vad som eventuellt får stå tillbaka. I slutet av varje år gör jag ett mentalt bokslut och istället för att avge nyårslöften som inte går att hålla så bestämmer jag mig för en intention och ett ord som får leda mig genom det kommande året. För 2023 är det Center (på engelska center, på svenska centrera) vilket för mig betyder att jag ska öva på att låta allt jag gör ha sitt ursprung i mitt innersta och växa utåt till det som ska bli. Att inte låta det som är utanför mig, andras behov och impulser eller annat som mitt känsliga sinne plockar upp, styra mina val. Det här kan vara det svåraste som finns för mig och helt säkert för många andra (särskilt kvinnor som är uppfostrade till att tillfredsställa andras önskemål i första hand och sina egna i sista hand). Det handlar dels om att sätta gränser för mig själv, vilket i sin tur bara kan göras när jag lyssnar inåt. Som grund för att det ska fungera alls behöver jag bry mig om mig själv. Det gör jag bland annat genom att:

 • stressa minimalt
 • prioritera sömn (äter melatonin som funkar sååå bra)
 • laga och äta bra mat (Portionen under tian är en guldgruva!)
 • yoga
 • meditera
 • promenera
 • umgås med människor som ger energi och visdom

Jag är nu singel och barnet är utflyttat och jag har bara mig själv och Musse the cat att ta ansvar för, för första gången i mitt vuxna liv. Jag har aldrig tidigare levt ensam, bortsett från några få månader när jag var ung och mellan två pojkvänner. Det ger mig utrymme att centrera och verkligen utforska vem jag är, vem jag vill vara, hur jag vill leva. Vi kan kalla det för egocentrera och det är helt okej. Det handlar dock väldigt lite om att luta sig tillbaka och väldigt mycket om att titta framåt och ta steg i den riktning jag stakar ut.

Så hur tänker vi att 2023 ska se ut för Madeleine Wideland Designs?

Vi kommer minimera lagret med tyger och färdiga produkter och istället fokusera på att tillverka efter beställning. Det instabila ekonomiska läget i kombination med hållbarhetstänk gör att det är smartare att göra så. Det innebär flera positiva effekter även för våra kunder:

 • fler mönster att välja på
 • fler olika produkter
 • större möjlighet att specialbeställa det man vill ha

Baksidorna:

 • Leveranstiden blir något längre eftersom tyget ska tryckas efter beställning och ev produkter ska sys, men det rör sig om 7-14 dagar och det kanske känns okej ändå.
 • Vissa tygkvalitéer kommer inte att kunna fortsätta att produceras pga att kostnaden blir för hög då man måste upp i många meter för att priset ska sjunka. Man kan alltså inte beställa 1 meter av ett mönster till ett rimligt pris.
bordstabletter

Det är jätteroligt att ha en helt ny kollektion så här i början av året och de tygerna passar perfekt nu till våren. Nu erbjuder vi då också till exempel bordstabletter och dukar i de tygerna. Eftersom de tillverkas i ett bomull/lintyg så är de tåligare för vardagsbruk. Jag håller för fullt på att lägga upp detta i webbshoppen men det går jättebra att beställa redan nu genom att skicka ett mail till info@madeleinewideland.com. Du tittar bara i shoppen på tygerna här och anger vilket tyg du vill ha till dina tabletter och antal. Pris för en tablett är 250 kr och köper du fyra så får du 50 kronors rabatt!

Jag hoppas att du fått en bra start på året och hittar ett sätt att ta dig igenom den väldigt grå januarifilten. Det finns ju en gräns för hur mycket man kan fördjupa sig i det svenska myset...

Allt gott,

Madeleine

Tillbaka till blogg

2 kommentarer

Tack Carin – du har precis fått (ännu en) guldstjärna i mitt universum! ❤️ Jag gillar det här med fokusord skarpt och för mig har det redan inneburit några för mig ovanliga situationer redan..😄 Bra att du påpekade att länken inte fungerar! Jag glömde bort att det ju är så att eftersom gruppen är sluten. Man behöver söka på gruppnamnet Systerskapa! och sen begära att få gå med.
Stor kram från mig!

Madeleine Wideland

Helt underbart Madde!!! ❤️
Jag inspireras så av det du skriver och “lånar” ditt val av fokusord för året till att gälla även mig!

Många kramar från mig! 🤗

P S Länken till facebookgruppen som du och Karin står bakom i systraskapet fungerar inte, så kika på det. D S

Carin Zetterberg

Lämna en kommentar