Sy- och hantverksfestivalen - här kommer vi!

Sy- och hantverksfestivalen - här kommer vi!

Sy&hantverksfestivalen

Madeleine Wideland Designs deltar för första gången på Sy& hantverksfestivalen som går av stapeln 24-26 februari på Stockholmsmässan i Älvsjö. Hurra!

Blev jag headhuntad till festivalen?

Efter en trög och faktiskt ganska tråkig januari så känns det extra kul att få ha en så kul sak att se fram emot. Jag har varit sugen på att vara med tidigare år men före pandemin så var jag inte redo och sen blev det uppehåll. Nu är mässan igång igen och den här gången ville jag inte missa tillfället. Jag blev faktiskt dessutom kontaktad av mässarrangören som sett min design och tyckte det skulle bli ett bra inslag bland de andra utställarna. Det känns ju väldigt kul och lite bra för självförtroendet!

Hur förbereder man sig?

Det är nu två och en halv vecka tills mässan slår upp dörrarna och förberedelserna är många. Vad ska jag ha med i montern? Ska allt med? Vad säljer bäst, metervara eller färdiga produkter? Hur ska jag inreda montern? Hur stort är egentligen 8 kvm?

Jag skriver listor, mäter tyger, syr kuddfodral och försöker se framför mig hur jag ska kunna optimera ytan för att allt ska se fint och snyggt ut och samtidigt få plats att hantera metervis med tyg. Jag har besökt mässan en gång för flera år sen och det var väldigt många olika utställare. Designers, sömmerskor, symaskinsförsäljare, tillbehör och mycket annat. Jag vill ju gärna förvalta det på bästa sätt och jag tänker att en fin monter är A och O.

garnrullar

  

Vad är egentligen det här för slags mässa?

Den här mässan är ett paradis för gör-det-självare såväl som branschfolk, med ca 10 000 besökare under de tre dagarna. Om du älskar textilt hantverk, handarbete, sömnad och allt som har med det att göra är det här platsen du ska vara på.

Många egna företagare i textilbranschen har, precis som jag, sin försäljning online och åtminstone jag längtar efter att få träffa andra i branschen men också att få visa mina produkter “IRL” och möta kunder. Som soloföretagare med arbetsplatsen hemma så träffar man inte så mycket folk alla dagar, det finns till och med dagar när jag inte pratat med en enda människa..

Det är ju självklart så att mycket av upplevelsen med textil och inredning ligger i att få känna, klämma och se hur tygerna gör sig i verkligheten. Det kan aldrig bli samma sak att titta på bilder i en webbshop.

På mässan kommer det också att finnas en hel del aktiviteter i form av workshops och annat där man som besökare kan prova på olika tekniker och se vad som är nytt i en viss nisch. Förhoppningsvis har jag själv fullt upp med nyfikna kunder men någon liten sväng för att se vad andra gör och få lite inspiration ska jag nog hinna med.

tygprover

Vad förväntar jag mig?

Inspiration, samtal och glada människor...

Att ha så många skickliga och kunniga människor omkring sig och kunna suga i mig av allt efter ett par år i enskildhet, det känns så jättroligt!

att få veta mer om hur andra jobbar med hållbarhet…

textil och händer med blå färgPersonligen är jag nyfiken på hur andra jobbar med hållbarhet nu när det mer av en självklarhet att man som företagare gör det på ett strategiskt vis och det är inte direkt ett försäljnings-argument som det var för bara ett par år sen.

Textilbranschen är en de värsta både vad gäller miljö och arbetsförhållanden, globalt sett. Det är inte helt lätt att veta hur man ska göra alla gånger, och som enmansföretagare är det väldigt mycket att hålla reda på. Man har ju inte en hållbarhetsavdelning som bara jobbar med de här frågorna. Vi strävar hela tiden efter att bli bättre och hitta nya lösningar. Här kan du läsa mer om hur vi tänker och jobbar med hållbarhet i Madeleine Wideland Designs.

…och hur de anpassar sig till rådande omständigheter…

Jag vill också gärna få lite input från branschkollegor om hur de tar sig igenom den här tiden med ekonomisk osäkerhet. Ingen går nog obemärkt genom den här tiden och de flesta får hitta sätt att anpassa verksamheten, tänker jag.

…och inte minst

Madeleine Wideland Designs porträtt-med-textil...hoppas jag av hela mitt hjärta att besökarna ska hitta till oss och älska det de ser! Jag brinner för hantverk och vill vara en del i att föra vidare traditioner från tidigare generationer och sätta min egen prägel på det. Det ska bli så roligt att få möta likasinnade.

 

 

 

Till sist

Jag kommer förstås att skriva ett inlägg när mässan har varit och jag kan utvärdera och sammanfatta hur det var. Om du läst ända hit är du antagligen intresserad av sömnad och handarbete på ett eller annat sätt, så då hoppas jag att vi ses på mässan!

Du hittar oss i monter C04:21 och där finns alla våra tyger och produkter samt en och annan nyhet och unik produkt som bara finns just där och då. Varmt välkommen!

monter c04:21

Här hittar du mer info om festivalenhttps://www.syfestivalen.se/

kuvert med logga

Javisst ja! Vill du hålla dig uppdaterad med vad MWD gör - nyheter i shoppen, vad som är på gång framåt samt få tillgång till erbjudanden och kampanjer lite innan resten av världen? Då ska du prenumerera på vårt nyhetsbrev. Det gör du här: madeleinewideland.com

eller skicka ett mail till info@madeleinewideland.com

eller skicka ett dm i instagram eller messenger.

Ta hand om er själva och varandra!

Madeleine

Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar