Sommaren när mina kuddfodral  gjorde debut i två stora inredningsmagasin

Sommaren när mina kuddfodral gjorde debut i två stora inredningsmagasin

I dag är det 3 september och det känns som att det börjar bli dags att summera den här sommaren och se framåt mot hösten. Gulp. Jag brukar vanligen tycka att det är jättejobbigt och försöker klamra mig fast vid ljuset och värmen samtidigt som jag läser massor av reportage om hur man omfamnar hösten. Det brukar handla om levande ljus och ohemula mängder te samt även någon god bok eller serie på någon kanal. Och inte minst hur man förbereder hem och inredning så att det känns mysigt att krypa upp i soffan med den där tekoppen.

Det här året känns det faktiskt rätt okej. Jag har inte mått så bra av den fuktiga värmen och eftersom jag inte är ägare till en stuga vid vatten utan bor i en lägenhet i stan, så har det vissa dagar handlat om ren och skär överlevnad. Som tur är har jag vänner med pool och de har fått glädjen att husera mig lite då och då när det varit som värst.

Sen är det faktiskt så, att eftersom jag numera är min egen och inte jobbar åt någon annan 47 veckor om året, med några få veckors SJUKT värdefull semester när allt ska hända parallellt med att man ska återhämta sig allt man orkar, så känns det inte alls på samma sätt att hösten är i antågande. Precis som jag inte längre har söndagsångest har jag inte längre höstångest. Att hösten är på gång betyder inte längre att jag ska tillbaka till en tillvaro som suger lusten och luften ur mig. Det betyder helt enkelt att hösten är på väg, med ett mörker och en kyla som kan vara tung och påfrestande men också kan innebära att jag, som bestämmer själv, kan slå av på takten och rikta fokuset inåt. Att låta dygnet ha den rytm som fungerar för mig.

Den här sommaren har varit omvälvande. På det privata planet har det inneburit en skilsmässa och separation. Det går jag inte djupare in på men att det påverkat mig mycket är förstås givet. Kraft har gått åt till både praktiska och känslomässiga saker och det var kanske inte vad jag hade tänkt att sommaren skulle ägnas åt.

Det har betytt att jag flyttat hem min ateljé och numera har allt mitt skapande i mitt hem, så att säga. Istället för ett vardagsrum har jag nu en studio med alla mina tyger och kuddar, symaskiner och målargrejer. Datorer, skrivare och planeringstavlor på väggen. Det passar mig perfekt och jag behöver nästan inte lämna hemmet alls…😂

Nya textilstudion

Extremt mycket tid har gått åt till att flytta min webbshop till en ny plattform som kan hantera flera språk. Framför allt har jag känt att jag vill kunna kommunicera på svenska med dem som köpt och köper mina produkter och än så länge är merparten av dem i Sverige. Att bygga en webbshop är inget litet sidoprojekt och att göra det två gånger under ett drygt halvår är nästan inte klokt. Men man lär så länge man lever och skam den som ger sig och allt det där. Nu är den nya shoppen live sen ett par veckor tillbaka och nu ska jag bara klura ut hur jag importerar texten på engelska…

Webbshop textil

 

Så småningom ska jag skriva ner mina erfarenheter om att bygga webbshop och vad man tänka på med de olika plattformarna, så kanske någon annan kan spara några timmars svett och svordomar…

I ett tidigare inlägg skriver jag mer om varför jag valde att byta plattform.

 

 

 

 

 

 

 

 

Det som varit riktigt roligt är att jag två gånger haft så kallade popup-butiker, först i början av maj i Ytterjärna (där jag hade min ateljé) och sen i början av augusti för att fira att jag flyttat in allt i min nya studio. Jag är oerhört glad över den fina respons jag fått och att så många köpt både metervara och kuddfodral. Det ÄR nåt med det där att få klämma och känna på riktigt fina material och hantverk som gör att man mjuknar i själen litegrann. Jag är enormt ödmjuk inför det faktum att världen och ekonomin är i obalans och att det första man tänker att man ska köpa kanske inte är kuddfodral. Men jag märker hur mina kunder - vänner - känner starkt för att det jag skapar är hantverk och hållbart tillverkat. Det är inte massproduktion, ingen kudde är den andra lik. Tygerna är skapade för att hålla länge och med all min kärlek i varende steg. Det hoppas jag känns och är värt att satsa på. Läs gärna mer om hållbar tillverkning och hur vi jobbar här.

Mina kuddfodral med passpoal har också fått vara med i både Sköna hem och Allt i hemmet Sommarliv och DET är tamejtusan en rejäl milstolpe! Hur många gånger har jag inte suttit och bläddrat i de här magasinen och dreglat över utsökt design, vackra hem och drömmiga inredningsdetaljer?

Det är lite extra fint att båda tidningarna valde mönstret Ella fast i två olika färgställningar. Ella heter min dotter och mönstret är förstås skapat med henne som inspiration. Mönstret Ella finns i tre olika färgställningar - blå, grå och grön och som kuddfodral i alla tre färgerna.

Att bli utvald i två av Sveriges största inredningsmagasin är inte bara en egoboost utan betyder att jag kommit en bra bit på väg. I en bransch med stenhård konkurrens betyder det förstås oerhört mycket att få ett sådant erkännande!

Så för att sammanfatta kan man väl säga att den här sommaren bjudit på sorg och glädje, svärta och ljus. Förändringens vindar blåser hårt över världen och även i mitt liv. Men förändring betyder utveckling och det är aldrig dåligt. Jag kommer allt närmare min kärna, min glöd och min lust. Där vill jag vara.

Hur tar du dig an hösten?

Allt gott,

Madeleine

Tillbaka till blogg

1 kommentar

Njuter av våra Ella kuddar o hösten. Jag ser framemot Julhanddukarna! Jag som gillar att ge Julklappar till nära o kära!

Chris Åström

Lämna en kommentar